Alapfogalmak családállításhoz

A Családállítás a mai napig az egyik leghatékonyabb terápiás módszer. Jól használva, jó kézben egy valódi CSODA, ami áldást hoz mindazok életében, akik jelen vannak a Családállítás Térben! 

Ha szeretnél Családállítást, azt az embert keresd meg, akire szívesen bízod Ömagad, legféltettebb kincseidet! Mi mindig azt javasoljuk, hogy menj el több helyre, tapasztald meg, hogy ki-milyen, hogy dolgozik a Térben, és aztán döntsd csak el, hogy kivel szeretnél együtt dolgozni. Sok Családállító van, és ahányan vagyunk, annyiféle módon dolgozunk, hiszen szeméyliségünk, lelkiségünk, tapasztalataink, és tudásunk (ami nem csak a megtanulható tudást jelenti, hanem például a tér érzékelését is) meghatározza azt, hogy milyen minőségben tudunk dolgozni a Térben, és főként azt, hogy milyen tudatossági szinten. Jó lenne, ha mindenki olyan állíttatót keresne magának, aki látja, érzi, “tudja” a Teret. Családállítónak lenni olyan mint szinkron tolmácsolni…a mező, a Tér mutatja az üzenetet, az egyedi jeleket, és az állítás vezetője dekódolja ezeket.  Ne felejtsük el, hogy legjobbnak nem születik az ember, hanem válni lehet…így érdemes azt is figyelembe venni, hogy az állítás vezetőjének mennyi tapasztalata van, hányszor állt a Térben.

Ahhoz, hogy nálunk állíttatónak, témahozónak regisztrálj, először segítőként kell eljönnöd hozzánk, hogy megismerjük egymást, és arra mondj igent, amit mi képviselünk. Azt gondoljuk, hogy elengedhetetetlen, hogy az állításod előtt meggyőződj róla, hogy mi kik vagyunk, és hogy dolgozunk. A segítői napon kialakulhat egy kép rólunk, el tudod dönteni, hogy minket választasz, vagy keresel más családállítót magadnak.

Mi kizárólag Csoportos Családállításokat tartunk. Az a tapasztalatom, hogy aki egyéni családállítást szeretne, az nincs készen a mély belső munkára, csak “tűzoltásért” jelentkezik, nem tud vagy nem szeretne még belevonódni a saját életébe. Azoknak akik itt tartanak, mi egyéni konzultációt tartunk, ahol a Családi rend törvényszerűségei alapján beszélgetünk, új nézőpontokat adunk, majd arra biztatjuk a segítséget kérő embert, hogy először jöjjön el a csoportba segítőnek, és amikor készen érzi magát az állításra, akkor csoportban tegye ezt meg. Gyógyulás, megoldás az életünkben a saját belevonódásunk nélkül nem lehetséges! A segítői szerepekben való aktív részvétel segíti a még bizonytalan embert abban, hogy mielőbb készen álljon arra, hogy saját állítást kérjen.

A Csoportos Családállításban hatalmas erő, energia van, hiszen kb. 30 segítővel dolgozunk a térben, így az adott rendszerből minden szerepbe kerülő családtag egy-egy külön emberrel jeleníthető meg.

A Csoportos állításokban az állíttató hozza a szándékát, amivel dolgozni szeretne. Mi szándékkal dolgozunk, nem problémákkal, betegségekkel, témákkal…

​A szándék megfogalmazása és kijelölése a legfontosabb, hiszen ez jelöli ki az energia útját, ez lesz az a cél, amit el kell érni az állításban. A szándék kijelölésekor arra kell figyelmet fordítani, hogy nem lehet kíváncsiskodás és kutakodás, nem szólhat senki másról, csak az állíttatóról. Az utódoknak nincs joguk kutakodni, kíváncsiskodni! Jogunk van ahhoz, hogy itt, most ezen a ponton ahol mi állunk a saját életünkben, ott Rendet tegyünk. Ha itt rend van, akkor az idősíkon hátra-előre letisztul minden. A múlt elmúlt, csak a fejünkben létezik, ott kell rendbe tenni. Az állítás vezetője tehát csak olyan szándékot fogadhat el tiszta szándéknak,ami az állíttató jelenéről szól és a jövőbe mutat.​
A SZÁNDÉK vezeti nálunk az állítási folyamatot, ami azért fontos, mert ha szándékot határozunk meg, sokkal több minden tud történni a Térben, mintha egy problémát akarnánk megoldani. A probléma amivel az állíttató jelentkezik, csak egy szelete élete valóságának. Ha a probléma ellenére képes kitágítani gondolkodásmódját, és meg tud határozni egy pozitív szándékot, hogy az állítás után hogyan szeretné élni az életé, milyen minőségben, akkor az energiatér kinyílik, és úgy érünk el a szándék megvalósulásáig, hogy közben az útjában álló problémák automatikusan megoldódnak. Példa szándék első állításnál: Szeretnék a helyemre kerülni a gyerekkori rendszeremben, és megérkezni a felnőtt életembe.

Ha már volt alap családi rendszer, azaz gyermekkori állítás, akkor a szándék irányulhat párkapcsolatra, munkahelyi témákra, élethelyzeti szituációkra, belső minőségekre, energiákra.

Mit ad a Családállítás az állíttatónak? 

Megértést, megélést, őszinte érzéseket, tiszta gondolatokat, új nézőpontokat. Erőt, és energiát a továbblépéshez, újrakezdéshez. Nyugalmat, stabilitást, biztonság érzést, szeretetet azáltal, hogy az állítás végére őszintén, a helyén állva kapcsolódhat a Térben jelen lévőkkel.

Mit ad a családállítás a segítőknek?

Lehetőséget arra, hogy olyan szituációkba kerülhessenek, amit a saját életükben nem éltek, élhettek meg, és ezáltal megértőbbek, együttérzőbbek lehetnek. Megértést önmagukra, és saját életükre nézve, hiszen senki nem véletlenül kerül az adott szerepbe. A szerep amit kapunk, valamilyen módon tükröz minket, életünket, és horodoz számunkra üzenetet. Önismereti fejlődést, megtapasztalhatjuk saját határainkat, hogy mire vagyunk, és mire nem vagyunk még készen egy-egy helyzetben. Segítőnek lenni a Térben az egyik legkomolyabb önismereti munka lehet, ha valaki tudatosan kezeli a szerepeit.

Sok-sok mindent tudnék még írni neked, hogy milyen a Családállítás, és mit adhat neked, de igazi képed csak akkor lehet róla, ha egyszer eljössz, és részt veszel.

 

Várunk szeretettel a Térben: Váradi Andrea és Dömötör Aletta