Család=Tér, amit közösen alkotunk meg.

MI Családállítóként sok-sok év tapasztalattal a hátunk mögött úgy látjuk, gondoljuk, és érezzük, hogy a Család=Tér, amit közösen alkotunk meg.

Túl azon, hogy mindenkinek meg van a családban a saját helye, és vannak alap dinamikák melyek mozgatják a tagokat, és ezzel együtt az egész rendszert, ma már egyértelműen látszik, hogy ez egyes ember, egyetlen ember megváltoztathat mindent. Egyetlen ember tudatos változása, keresése, megértése, elfogadása, megbocsátása, elengedése, együttérzése elég ahhoz, hogy a családban újra helyére kerüljön mindenki, és Rend legyen.

Ha van a családban egyetlen ember, akiben pislákol a Szeretet, az az egyetlen kicsi pislákoló lángocska elég ahhoz, hogy Fényt gyújtson.

Itt az ideje, hogy mindenki ráébredjen, hogy a saját felelőssége, hogy mit él meg. Saját érzéseitől, gondolataitól függ az, hogy milyennek látja a másikat, az adott családi rendszert. Igen tudom, vannak saját tapasztalatok is… ezeket vajon miért éltük meg? Mi dolgunk vele?

Aki a válaszokat önmagában keresi, válaszát egyszer csak megleli.

A Család, és benne a családtagok egy TÉR. Olyan Tér, amit mi magunk alkotunk meg, mi alakítjuk ki a jellemzőit. Minden egyes családtag hozzáad vagy elvesz belőle valamit, és ettől a Terünk folyamatosan változik. Áramlik, mozog minden. Az élet, az élet dolgai, és tapasztalásai mozgatnak minket, és mi a közös teret.

TE, aki most itt vagy velünk, állj meg egy pillanatra, és ismerd el, hogy gyógyulásra vágysz, szeretnéd újra megélni a családodban az alábbi minőségeket:

  • nyugalom
  • csend
  • együttműködés
  • együttérzés
  • szeretet

Ahhoz, hogy ezt újra megélhesd, meg kell tanulnod megváltoztatni, és megteremteni a Teret. Azt a teret, amibe a Lelked szívesen lépne be…igen, ő most távolabb lépett, mert nem tudtál együttműködni vele. Hívd vissza az életedbe, hidd el, hogy ettől fog megváltozni minden.

Nálunk megtanulhatod hogy kell Teret képezni a Léleknek, megtanulhatod a Rendet, ezzel újra a saját helyedre kerülhetsz, belső nyugalmat, kiegyensúlyozottságot élhetsz meg. S ha türelmes vagy egyszer csak megtapasztalhatod, hogy a családodban is változnak a többiek, megváltozik, meggyógyul a rendszer. Egyetlen ember kell… legyél TE!

Aki képes teret teremteni és fenntartani a Lelkének, a csoportja Lelkének, az nyugalomban, biztonságban, Egységben létezhet. Innen indulhat el, és ide visszatérhet. Ha itt sérülés van, akkor azonnal van lehetőség ennek rendbe tételére. Nincs szükség külső segítségre. Önmaga képes a probléma meglátására, érzékelésére és annak megoldására, rendbe tételére.

Aki képes Teret teremteni, az érzi a tér jellemzőit és azt is érzi, amikor a jellemzők valamelyike megváltozik. Látja, érzi, tudja amikor baj van. Mert ilyenkor a mezőt jellemző minőségek megváltoznak és ezen jellemzők változása, belső, érzelmi, testi állapotok változását okozza.

Aki képes Teret teremteni, az képes azon bármikor változtatni. A megváltozott, eltolódott energetikai teret, ki tudja egyenlíteni, fel tudja tölteni, a benne szereplőket a rend szerint képes összerendezni és ezzel a Tér egyensúlyát visszaállítani.

Aki képes teret teremteni, az képes a csoportját, családját együtt tartani, megóvni, megvédeni.

Aki képes teret teremteni, az képes önmaga és a többiek Lelkével kapcsolódni, így a Szellemi dimenziókra rálátni, a Mindenség igazsága szerint élni, a Szellemi törvényeket betartani.

Aki képes teret teremteni önmagának és másoknak, az képes valódi, igaz, szeretetben teljes életet élni.

Aki képes teret teremteni, az önmagát és a másikat a legnehezebb szituációkból is kisegítheti.

Aki képes teret teremteni, az életét a Mindenség igazsága szerint élheti.

Aki életét így élheti, az a Végtelen Szeretet minőségét megismerheti!

Korábbi gondolataink a Családállításról, mint módszerről: 

A család emberek közössége, Lelkek szövetsége egy életre, vagy talán többre. Emberek, saját érzésekkel, gondolatokkal, tapasztalatokkal, sokszor teljesen mások vagyunk mint családunk tagjai, mindenben különbözőek, de elvitathatatlan tény marad, hogy a vér összeköt minket. A vér, ami sokszor kötelez. Követel. Elvárják a családhoz tartozó emberek, hogy tartozzunk össze egy életre, tiszteljük, szeressük őket. Bármit is tettek, vagy tehetnek, azt hiszik, hogy a szövetségünk, a vérség elegendő ahhoz, hogy összetartson minket.

Ezzel az alap gondolatisággal kezdődött el a Családállítás, mint terápiás módszer tevékenysége. Innen indultunk el több, mint 30 éve…

“Bert Hellinger fedezte fel, hogy létezik egy közös családi lélek, egy olyan családi energiamező, amely meghatározóan irányítja az egyes emberek életét.
A családi lélekben /mezőben szigorú törvények uralkodnak. Ha megsérülnek, az generációkon keresztül negatív hatással van a családtagokra. A családi lélek megkezdi a kiegyenlítést, a jóvátételt. Működésbe lép a rendszer-lelkiismeret, például úgy, hogy a gyerek kezd el érthető ok nélkül rosszul élni, vagy valamilyen testi-lelki tünetet mutatni. Mivel az okok ilyenkor nem a saját élettörténetben vannak, mindaddig eredménytelenek maradhatnak a testi és lelki kezelések, amíg a rejtett dinamika napvilágra nem kerül és fel nem oldódik.

Nehéz sorshelyzeteink, problémáink tudatalattinkban rejtező gyökerei tehát a családunk történetéből olvashatóak ki a módszer segítségével.”

Forrás: csaladallitas.co.hu

Várunk szeretettel a Térben:

Váradi Andrea és Dömötör Aletta

 www.talentumok.com

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.